2012-11-12

Vecka 45

En kul vecka med lite blandat. Började med ett besök på Radiumhemmet och för tredje gången sen operationen visade alla prover OK Tog sen lite ledigt på tisdagen med lite sortering av både papper och bilder. Sen på onsdag blev det ett återbesök på Folkkulturcentrum i Hjorthagen och YTF:s Visor i Höstglöd. Lika bra som tidigare. Denna kväll var Ulf Johan Tempelman värd och han hade bjudit in Erik Åberg, Monica Söderberg och Anna Eriksson. Alla fyra var, som väntat, härliga att höra igen.

Torsdagen var stor fotbollsdag. AIK mot PSV Eindhoven i Europa Leauge. Många hade nog dömt ut AIK på förhand och de 12.360 gjorde det möjligt för AIK att visa sig som ett lag som kan stå upp mot de bästa lagen. Mohamed Banguras snygga mål tidigt i matchen visade sig bli matchens enda. Här Celso Borges mot Jetro Willems (som Bangura lurade vid målet)



Lördag blev det ett besök på nya Friends Arena tillsammans med sonen. Jag blev positivt överraskad av arenan. Det kommer säkert att bli en upplevelse att se och plåta fotboll där. Det blir spännande att se hur arenan fungerar med taket borta och solen skinande. Själva arenan kändes på något sätt som Hovet med möjlighet att gå runt hela arenan. Hur det kommer att fungera under matcherna blir en annan sak. Denna visningsdag var det bara en av kioskerna öppen men menyn verkar både torftig och ganska dyr. Det kommer säkert att tillkomma en hel del näringsställen, både i och omkring arenan, när det hela drar igång. Området runt Friends ser dock ut att bli en arbetsplats under lång tid. Nästan synd att just arenan blev färdig bland det första och området runt om, inklusive transporter, ser ut att dröja något år.
Söndagen utflykt gick till ABF-huset på Sveavägen där Förbundet Humanisterna hållit till under helgen för en Höstkonferens. På söndageftermiddagen var det dags för utdelandet av årets Hedeniuspris. Denna gång hade Humanisternas styrelse utsett jämställdhetsminister Nyamko Sabuni till mottagare av priset. Motiveringen innehöll bl a: “för sitt outtröttliga arbete för att barn och ungdomar oavsett ursprung eller religion ska ha tillgång till samma mänskliga rättigheter”. och hennes arbete “i kampen mot hedersvåld och tvångsäktenskap”. Enligt min mening ett mycket bra val, jag tror ingen tvivlar på Sabunis ärliga övertygelse i det arbete hon gör för utsatta ungdomar, flickor och pojkar.

Inga kommentarer: