2012-11-13

v 43

Tisdag kväll på Hovet inleddes av ett besök på Hyllan där Agneta Sjödin och Daniel Rudslätt var värdar för en Tjejkväll på Hovet i samarbete med Måla Rosa till förmån för Rosa Bandet-insamlingen. Sen var det dags för match mellan AIK-HV 71. Matchen slutade 4-5 och blev inledningen på en lite sämre period för AIK i Elitserien. I matchen mot HV gjorde AIK ingen dålig match men lät HV dra ifrån i målprotokollet och mot slutet räckte inte orken för att komma ikapp.

Onsdagen var tudelad. Först ett besök på Stockholms Centralstation där FN-förbunden firade "FN:s födelsedag" Bland alla de som deltog var delar av Tyresö FF:s damlag som är engagerade i UN Women. En annan som talade på Centralen var biståndsminister Gunilla Carlsson som stannade kvar och hade flera samtal med olika besökare.



Senare på dagen åkte jag till Kista Träff på inbjudan av Christina Höj Larsen. Det visade sig vara ett ganska vanligt möte för Kistas V-förening. Christina Höj Larssen var inbjuden att tala om den svenska flyktingpolitiken. Nog så intressant och ett trevligt möte med ett tiotal närvarande.






Fredag kväll var det semifinaler i S:t Erikscupens Riksfinaler för 15-åringarna. Kärra KIF förlorade mot Bollstanäs med 0-2 på flicksidan och AIK P 15 slog Lärje/Angereds IF med 4-1. Kallt var det och mörkt blev det. Tyckte nästan lite synd om spelarna - match under "månens blanka sken" och lite hjälp av Skytteholms nya belysning.














Lördag var det finaler i S:t Erikscupens Riksfinaler. Till slut stod AIK:s femtonåringar som segrare efter vinst mot Landskrona Bois med 2-1. På flicksidan var det ännu jämnare och på mplskillnad kunde till slut LB 07 ta emot pokalen. Det räckte med det oavgjorda  resultatet (2-2) mot Bollstanäs för att segern skulle gå till Limham/Bunkeflo.












Senare på lördag var det dags för AIK:s damer att spela sista hemmamatchen på Skytteholm för säsongen. För motståndet stod Linköpings FC med en del gamla AIK-bekanta i laget. Resultatet 1-3 betydde att det är helt klart att AIK nästa säsong spelar i den nya Elitettan. Resultatet innebar också en hel del ledsna spelare.




Söndag var också full av sport. Först matchen AIK-Syrianska på Råsunda. Under natten var det minusgrader och planskötarna på Råsunda hade därför kört in tonvis med sand på gräsmattan och spelet blev därefter. Resultatet 1-1 betyder ju oclså att AIK:s chanser till det allsvenska guldet blir alltmer avlägset.




Efter Råsunda var det dags att bege sig till Hovet och match mellan AIK och Frölunda. Efter två perioder var det lika (3-3) och hoppet om poäng eller kanske till och med en seger hade tänts. Men sista perioden pekade på en hel del brister i AIK. 0-3 i avslutningsperioden är inte godkänt.

Inga kommentarer: